Christmas I. Q. Test As long as Christmas has been celebrated, it has been on December 25



Download 15.35 Kb.
Date conversion17.04.2018
Size15.35 Kb.
 Christmas I.Q. Test


1. As long as Christmas has been celebrated, it has been on December 25.

a) True
b) False


2. Joseph was from:

a) Bethlehem
b) Jerusalem
c) Nazareth
d) Egypt
e) Minnesota
f) none of the above


3. How did Mary and Joseph travel to Bethlehem?

a) camel
b) donkey
c) walked
d) volkswagen
e) Joseph walked, Mary rode a donkey
f) who knows?


4. Mary and Joseph were married when Mary became pregnant.

a) True
b) False


5. Mary and Joseph were married when Jesus was born:

a) True
b) False


6. What did the innkeeper tell Mary and Joseph?

a) Come back after the Christmas rush and I should have some vacancies.
b) I have a stable you can use.
c) There is no room in the inn.
d) Both B and C
e) None of the above


7. Jesus was delivered in a:

a) stable
b) manger
c) cave
d) barn
e) unknown


8. A manger is a:

a) stable for domestic animals
b) wooden hay storage bin
c) feeding trough
d) barn


9. Which animals does the Bible say were present at Jesus' birth?

a) cows, sheep, goats
b) cows, donkeys, sheep
c) sheep and goats only
d) miscellaneous barnyard animals

e) lions, tigers, elephants

f) none of the above

10. Who saw the "star in the east"?

a) shepherds
b) Mary and Joseph
c) three kings
d) Both A and C
e) none of the above


11. How many angels spoke to the shepherds?

a) one
b) two
c) a "multitude"
d) none of the above


12. What "sign" did the angels tell the shepherds to look for?

a) "This way to the baby Jesus"
b) a star over Bethlehem
c) a baby that doesn't cry
d) a house with a Christmas tree
e) a baby in a stable
f) none of the above


13. What did the angels say?

a) "Joy to the world, the Lord is come"
b) "Alleluia"
c) "Unto us a child is born, unto us a son is given"
d) "Glory to God in the highest"
e) "Glory to God, the New born King"
f) "My Sweet Lord"


14. What is the heavenly host?

a) angel at the gate of heaven
b) angel who invites people to heaven
c) angel who serves refreshments in heaven
d) an angel choir
e) an angel army
f) none of the above


15. There was snow that first Christmas:

a) only in Bethlehem
b) all over Israel
c) nowhere in Israel
d) somewhere in Israel
e) Mary and Joseph only "dreamed" of a white Christmas

16. The baby Jesus cried:


a) When the doctor slapped Him
b) just like other babies cry
c) when the little drummer boy started beating his drum
d) He never cried


17. What is "frankincense"?

a) a precious metal
b) a precious fabric
c) a precious perfume
d) an eastern monster story
e) none of the above


18. What is "myrrh"?

a) an easily shaped metal
b) a spice used for burying people
c) a drink
d) after-shave lotion
e) none of the above


19. How many wise men came to see Jesus?

a) 1
b) 2
c) 3
d) unknown


20. What does "wise men" refer to?

a) men of the educated class
b) they were eastern kings
c) they were astrologers
d) they were "sages"
e) they were smart enough to follow the star


21. The wise men found Jesus in a:

a) manger
b) stable
c) house
d) Holiday Inn
e) good mood


22. The wise men stopped in Jerusalem:

a) to inform Herod about Jesus
b) to find out where Jesus was
c) to ask about the star they saw
d) for gas
e) to buy presents for Jesus


23. Where do we find the Christmas story in order to check up on all these ridiculous questions?

a) Matthew
b) Mark
c) Luke
d) John
e) All of the above
f) only A and B

g) Only A and C

h) Only A, B, and C
i) Only X, Y, and Z
j) Aesop’s Fables


24. When Joseph and Mary found out that Mary was pregnant with Jesus, what happened?

a) They got married
b) Joseph wanted to break up the engagement
c) Mary left town for three months
d) an angel told them to go to Bethlehem
e) Both A and D
f) Both B and C


25. Who told Mary and Joseph to go to Bethlehem?

a) the angel
b) Mary's mother
c) Herod
d) Caesar Augustus
e) Alexander the Great
f) no one told them to


26. Joseph took the baby Jesus to Egypt:

a


  1. B

  2. C

  3. E

  4. B

  5. B

  6. D

  7. B

  8. C

  9. F

  10. E

  11. A

  12. F

  13. D

  14. E

  15. C

  16. B

  17. C

  18. B

  19. D

  20. C

  21. C

  22. B

  23. G

  24. G

  25. D

  26. D



) to show Him the pyramids
b) to teach Him the wisdom of the Pharaohs
c) to put Him in a basket in the reeds by the river
d) because he dreamed about it
e) to be taxed
f) Joseph did not take Jesus to Eqypt
g) none of the above

Don’t cheat but check your answers when you’re done.

----------Key----------




The database is protected by copyright ©hestories.info 2017
send message

    Main page