Vcu open Trash Round Fourteen (or Finals Two) Written by Mike Cheyne, George Berry, and Donald Taylor Tossups

:)


Download 69.75 Kb.
Date conversion17.07.2018
Size69.75 Kb.
VCU Open Trash


Round Fourteen (or Finals Two)

Written by Mike Cheyne, George Berry, and Donald Taylor
Tossups
1. He is not Chris Griffin, but this character was once afraid of a shoe tree in his closet which he thought resembled a monkey holding an axe, and he separates his Good & Plenty candy by color. As a child, he owned a bulldog named after his favorite New York Met, Art Shamsky. This character has the quirk of touching his food to his chin before eating it and was once married to an angry stripper named Joanne. A co-worker of the Sherri Shepherd played Judy Potter, he was injured at work when he was gored in the rear by a bull. This husband of Amy MacDougall is a NYPD officer who spent most of the series living with his parents Marie and Frank. For 10 points, name this character, the Brad Garrett played brother of the title character on Everybody Loves Raymond.

ANSWER: Robert Barone [prompt on Barone]


2. In one song by this band, the singer is "in the phone booth, it's the one across the hall." One of their songs repeats the word "tonight" and mentions that "your hair is beautiful." Those songs are "Hangin’ on the telephone" and "Atomic." Another song by this group claims that "Love is so confusing, there's no peace of mind” and mentions that having a love was “a gas.” In one song, the singer says "Cover me with kisses, baby. Cover me with love." In one song, this band's singer claims that she will "lead you to the supermarket checkout" and "if the lights are all down" she will "follow your bus downtown." That song claims that she will "getcha getcha getcha getcha.”   For 10 points, name this band that featured the vocals of Debbie Harry on songs like "Call Me” and “One Way or Another.”

ANSWER: Blondie

(George)

3. This actor played Gestapo agent Knopp, who investigates the title group in the film Swing Kids. In another of his films, he plays the dual role of conductor Roman Strauss, who is executed for the murder of his wife, as well as detective Mike Church, who is the reincarnation of Mrs. Strauss. This star of Dead Again played the arrogant Professor Lockhart in the Harry Potter series. In one film he directed, this man carries a boy played by Christian Bale across a battlefield after previously giving a memorable speech on St. Crispin’s Day. The one-time husband of Emma Thompson, he most recently filmed a superhero movie featuring Natalie Portman as Jane Foster. For 10 points, name this Englishman who directed and starred in Henry V and more recently filmed Thor.

ANSWER: Kenneth Branagh

4. A comic revealed the heroes of this game were once betrayed by former boss Silas Volkmire. A Game Boy version of this game was subtitled Ragnarok’s World. Henchmen in this game included the mutant Robo-Manus and the gigantic rat Big Blag. The heroes were apparently actually mutated video game technicians who attempt to rescue Princess Angelica with the help of Professor T. Bird. The heroes of this game had enlarged fists and boots when they finished off opponents, and they were later paired with the stars of Double Dragon. This game features the heroes battling the Dark Queen and may be best known for its insane difficulty, including the very hard “Turbo Tunnel” level. For 10 points, name this NES game about Rash, Zitz, and Pimple, a group of superheroic amphibians.

ANSWER: Battletoads [until “Turbo Tunnel,” accept Battletoads in Battlemaniacs or Super Battletoads]


5. This restaurant had a major flop with the “Give a little nibble” ad campaign, which featured the grotesque image of people eating a product 20 times their size. A more successful ad claimed to depict a 1980’s “Soviet Fashion Show,” which offered no choices. Another major flop of this restaurant had a man relentlessly promote it while insisting he was an “unofficial” spokesman. Its founder suggested to Colonel Sanders that KFC feature a red-striped bucket and was a noted adoption advocate. Its most successful ad was set at a competitor’s named “Fluffy Bun” and starred Clara Peller. This chain was promoted in the “Where’s the Beef?” campaign and was founded by Dave Thomas. For 10 points, name this restaurant which sells the Baconator and square hamburgers.

ANSWER: Wendy’s Old Fashioned Hamburgers

6. Both the IMDB and Wikipedia claim this was the first movie ever commercially released on DVD. One of the protagonists is called the “extreme” by his friends, but reassures Melissa that he killed the “other Bill.” The protagonists are aided by “Rabbit” and Dusty, the latter of which is played by Philip Seymour Hoffman. This film’s male protagonist arrives on the scene with his fiancée in order to get divorce papers from his wife, Jo, who is haunted by the death of her father. Near the end, the greedy Dr. Jonas Miller is killed, while the protagonists successfully launch a device called “Dorothy.” This film’s most memorable image involves a flying cow. For 10 points, name this disaster film starring Helen Hunt and Bill Paxton as scientists studying tornadoes.

ANSWER: Twister

7. This man sang the “Battle Hymn of the Republic” at the funeral of Robert Kennedy. This man had three children with a woman charged with killing skier Spider Sabich. This ex-husband of Claudine Longet had a surprise 1999 hit with the re-release of “Music to Watch Girls By.” His biggest hit describes “two drifters, off to see the world” and has the lyric “wider than a mile” after the title place. Idolized by Nelson in the Simpsons episode “Bart on the Road,” this man had a holiday hit with a song containing the lyric “There’ll be parties for hosting, marshmallows for toasting.” The song most associated with him was composed for the film Breakfast at Tiffany’s. For 10 points, name this singer whose hits include “It’s the Most Wonderful Time of the Year” and “Moon River.”

ANSWER: Howard Andrew “Andy” Williams


8. With Peter Wollen, this person filmed a biography of aviator Amy Johnson and is also responsible for the films Riddles of the Sphinx and Penthesilea: Queen of the Amazons. This person’s most notable work claims its goal is to destroy the pleasure found in film, a loss which should be received with nothing more than “sentimental regret.” That essay by this writer describes the sadism of retired police detective Scottie Ferguson in the film Vertigo, as well as the actions of L.B. Jeffries in Rear Window. This author analyzed the works of Sternberg and Hitchcock in describing the “scopophilic instinct.” For 10 points, name this author of “Visual Pleasure and Narrative Cinema,” who analyzed the patriarchal “male gaze” in viewing classical cinema.

ANSWER: Laura Mulvey

9. This man married the daughter of his college and future pro coach, Bruce Hale. Before LeBron James, he was the youngest player to ever score 50 points in a game. This man’s only Finals MVP came in a sweep over a Wes Unseld and Elvin Hayes led Washington team. He detested playing in Virginia because he did not want his children to acquire a Southern accent. Known as the “Miami Greyhound,” this man once said a Michael Jordan dunk was a “Chinese Superman” because of the “slant” and that Bill Russell had a “watermelon grin.” He is the only player to have led the NCAA, ABA, and NBA in scoring. This man has a son who won two titles with the Spurs. For 10 points, name this legendary Warriors player, the father of NBA players Jon and Brent.

ANSWER: Richard “Rick” Barry III

10. A film titled [this character]’s Revenge sees him and his son appearing in the dreams of a boy kidnapped by bank robbers. In another appearance, this character combats the terrorist group Red Bamboo. A NES game features him moving across a series of gameboards to reach Planet X. This character appeared in a cartoon where he and his nephew aided the crew of the research vessel Callico. In two appearances, he is observed by reporter Steve Martin, played by Raymond Burr. This father of Minilla or Minya is the title character of a 1998 movie starring Matthew Broderick as Dr. Nick Tatopoulos. In his fifth appearance, he combated the three headed Ghidorah with Rodan and Mothra. For 10 points, name this Japanese movie monster, a giant dinosaur like creature.

ANSWER: Godzilla [accept Gojira]


11. A song by Death Cab for Cutie claims that "[this title object] is an Empty Room," and a Jonas Brothers song asks not to put this object on a shelf. In one song, DHT claims “that love falls apart, your little piece of heaven turns too dark” and begs you to “listen to” this entity. A band with this name recorded a song with the lyrics “You better make up something quick, you gonna burn into the wick.” This is the first word in the title of a song that repeats "Hey! Wait! I've got a new complaint!" and was the first single on the album In Utero. Besides naming Ann and Nancy Wilson’s group, which was responsible for “Barracuda,” it names the shape of a box in a Nirvana song. For 10 points, name this word, which a Billy Ray Cyrus song proclaimed to be “achy breaky.”

ANSWER: your heart

(George)

12. This person won an Emmy for hosting a short-lived game show in which female contestants questioned a group of seven male celebrities. Besides hosting Just Men!, this woman won another Emmy for appearing on The John Larroquette Show, where she has written a musical version of one of her previous shows. One of her characters dated Miles, a former mob accountant who goes into the witness protection program, while she also played the foul-mouthed crocodile owner Mrs. Bickerman in the film Lake Placid. A more recent role saw this woman play Polish caretaker Elka. Her most famous character hailed from St. Olaf, Minnesota, and lived with Blanche, Sophia, and Dorothy. For 10 points, name this Hot in Cleveland actress best known for playing Rose on The Golden Girls.

ANSWER: Betty White Ludden [accept either]

13. One character in this series uses a bookmark to insert himself into his victim’s memories. An antagonist in this series murdered 46 government officials and uses a power of "total hypnosis."  That character attempted to destroy a city to create a "king's key" and bonded with a "crumbling treasure" to give himself near-unlimited power. A long segment of this series focused on stopping an execution, and featured a fight between the protagonist and the brother of the woman being executed. The protagonist of this series is a schoolmate of the last of an order of bowmen known as the "Quincy." The protagonist receives special powers after his family is attacked by a Hollow and cannot be defended by Kuchiki Rukia. For 10 points, name this manga which follows the adventure of the death god Kurosaki Ichigo.

ANSWER: Bleach [or Bunchi]

(George)

14. This team's most successful finish in World Cup play saw them beat Italy 1-0 in 1966 to advance out of the first round. Fans of this team had a near riot after a 2005 loss to Iran forcing their next game to be played in an empty stadium. This nation aired a broadcast of a game against Portugal more than twelve hours after the game had ended. That was a 7-0 loss for this team during the 2010 World Cup. During that appearance, this nation's coach claimed to receive tactical advice using cell phones not visible to the naked eye. After a 2011 Woman's World Cup loss to the U.S., a coach of this team blamed it on his players being earlier struck by lightning. For 10 points, name this national soccer team that is often held accountable for losses in ridiculous fashion by its government in Pyongyang.

ANSWER: Democratic People's Republic of Korea (or North Korea)

(George)

15. Danica McKellar guest starred on this show as a character’s French date, Sandrine. One character was a former Michigan State quarterback nicknamed “Stiffy.” One musical episode of this show saw a character sing “We Went to the Moon in 1969” for a science project, which turns out to be an influenza-caused hallucination. A TV-movie of this show featured the protagonists suckered by a Tim Meadows played host of the show Family Fakeout. The mother on this program was a California state senator, while the daughter had a rivalry with Larry Beale. The protagonists have such friends as Tawny, Twitty, and Beans. For 10 points, name this Disney Channel series starring Christy Carlson Romano and Shia LeBeouf as siblings Ren and Louis.

ANSWER: Even Stevens


16. A baseball player with this surname holds the single season record with 43 saves for Tampa Bay. That man with this surname was traded in 1997 with Wilson Alvarez and Danny Darwin as part of the White Sox’s “White Flag” trade. A pitcher with this surname belted the first grand slam by an AL pitcher during interleague play, while another was the losing pitcher for the Giants in Game 7 of the 2002 World Series. One man with this surname won a Cy Young with only 13 wins during a full season managed by Daren Brown and Don Wakamatsu. Players with this surname include a Cuban defector who won the 1997 World Series MVP with the Marlins as well as the 2010 AL Cy Young winner. For 10 points, give this surname held by pitchers Livan and Seattle ace Felix.

ANSWER: Hernandez

17. The protagonist of this film was wounded in the leg by the vengeful husband of Aurora. It begins with a temperance march playing “We Shall Gather at the River,” while children torture scorpions by placing them in a fire ant colony. After this film’s first scene, characters discover they have only stolen bags full of metal washers. The protagonist is pursued by his former partner, Deke Thornton, and is ultimately shot by a child in a military uniform. This movie’s climax is set in motion when Mapache cuts Angel’s throat, leading to the shooting of the killer and his German adviser. It ends with Dutch, Pike, and the rest of the title group wiped out in a battle with Mexican troops. For 10 points, name this extremely bloody Sam Peckinpah directed western.

ANSWER: The Wild Bunch

18. One song by this band notes that "you say true love is suicide" and that "I heard your suitcase say goodbye" before swearing the title claim. They are not The Rembrandts, but they released a song titled "I'll Be There For You" and mentions in another song that "we're living in the broken home of hopes and dreams." That song promises to tell the world to "Have a Nice Day."  Another song by this band claims that “It's all the same-- only the names have changed” and that the singer is "Wanted: Dead or Alive." This band's song "It's My Life" references "Tommy and Gina" from another of their songs, in which they sing "take my hand and we'll make it I swear." For 10 points, name this band named for its New Jersey-based singer and responsible for "Livin' on a Prayer."

ANSWER: Bon Jovi

(George)
19. A 2008 Wall Street Journal article discussed this woman’s constant shilling of Olive Garden on television, which was not appreciated by the restaurant. This woman took second to Shar Jackson on the MTV show Celebrity Rap Superstar. On her current show, she has set-up her mother, Patti, on a blind date in the episode “GILF Trip.” She wrote the memoir Sliding into Home, while in one recent episode, she threw out everything Philadelphia-related. This woman owns the dogs Rascal and Martini, and her very distinctively annoying laugh is frequently played on The Soup. This former co-star with Holly Madison and Bridget Marquardt is currently married to football player Hank Baskett. For 10 points, name this former Girls Next Door star who now has her own self-titled E! program.

ANSWER: Kendra Wilkinson Baskett [accept either of first two words, accept Baskett until mentioned]

20. Year and event required. During this game, Mike Blanc earned the winning team a safety in the second quarter. That team ran a record 85 plays. The losing team in this game scored two-point conversions after both touchdowns, including one scored by kicker Rob Beard, while the winning team scored its touchdowns on catches by Kodi Burns and Emory Blake. A pivotal play in the final minutes saw Michael Dyer not be ruled down after landing on a defender. The losing team in this game scored both touchdowns on catches by tailback LaMichael James. Before the game-winning field goal, announcer Brent Musberger used the much maligned call “This one's for all the Tostitos!" For 10 points, identify this title game in which the Oregon Ducks lost to Cam Newton and the Auburn Tigers.

ANSWER: 2011 Tostitos Bowl Championship Series Championship Game [accept this year’s BCS Championship Game, accept 2011 or this year’s college football national championship, or reasonable equivalents, prompt on any partial answer]

(George)

TB. A sequel to this film featured Phil Collins as the voice of Lucky. At the end of this film, a girl sings “My Own Home” before meeting the protagonist. Many characters later appeared in a television series set in such locales as Thembria and Cape Suzette. This film features Buzzie, Flaps, Dizzie, and Ziggy, who were intended to be voiced by the Beatles until John Lennon nixed it. Those characters sing “That’s What Friends Are For,” while an earlier song is sung by the troops under Colonel Hathi. It was the last feature to feature personal story involvement from Walt Disney himself. This movie features the songs “I Wan’na Be Like You” sung by King Louie and “The Bare Necessities” sung by Baloo. For 10 points, name this Disney movie featuring Mowgli and based on a Kipling book.

ANSWER: The Jungle Book



VCU Open Trash

Round Fourteen (or Finals Two)

Written by Mike Cheyne, George Berry, and Donald Taylor
Bonuses

1. This man was last seen coaching the Allen Academy in Texas. For 10 points each:

[10] Name this man, whose most infamous head coaching tenure saw the murder of player Patrick Dennehy and the attempt of this man to paint Dennehy as a drug dealer to cover up the fact he was receiving illegal tuition payments.

ANSWER: Dave Bliss

[10] Bliss was the coach of this Big Twelve school. Located in Waco, Texas, it currently is enjoying better basketball seasons under men’s coach Scott Drew and women’s coach Kim Mulkey.

ANSWER: Baylor University Bears [accept either, accept Lady Bears]

[10] Under Mulkey, Baylor won the 2005 women’s title, but in 2011, her team was eliminated in the Elite Eight round by this fellow Big 12 school’s team, which went on to win the championship.

ANSWER: Texas A&M Aggies [accept Texas A&M or Aggies, accept Texas Agricultural and Mechanical, accept TAMU]

2. On the home video release for this film, the final line is “I’m gonna go home and sleep with my wife.” For 10 points each:

[10] Name this comedy based on a certain board game, which stars Tim Curry as the butler. Featuring a group of people blackmailed about their dark pasts, it is noted for having three alternate endings.

ANSWER: Clue

[10] The director of Clue, Jonathan Lynn, also directed this 1992 comedy whose title character is an incompetent lawyer who arrives in Alabama to defend a relative. It may be best known for being the film which Marisa Tomei improbably won an Oscar for.

ANSWER: My Cousin Vinny

[10] This dour actor appears in Clue in a cameo as a door to door evangelist who turns out to be a FBI chief. He is best known for playing Dr. Johnny Fever on WKRP in Cincinnati and Charlie Moore on Head of the Class.

ANSWER: Howard Hesseman [accept Don Sturdy, either part]
3. The bassline for this song was taken from Liquid Liquid’s “Cavern,” and one lyric takes a potshot at John DeLorean.  For 10 points each:
[10] Name this song, in which the title items “blow away,” while those of the singer “go a long way.” Its subtitle warns “Don’t Don’t Do It” and it is frequently misattributed to Grandmaster Flash.
ANSWER:  White Lines (Don’t Don’t Do It)”

[10] Grandmaster Flash contributed to this band’s 1995 cover of the song, as part of their covers album Thank You. This band is far better known for songs like “Rio” and “Hungry Like The Wolf.”

ANSWER:  Duran Duran

[10] This Duran Duran song is best known for its music video, which depicted various erotic vignettes such as women mud-wrestling or a cowgirl riding a man dressed as a horse. The setting of the video and its lyrics stressed a warning against fashion model exploitation.

ANSWER: “Girls on Film”

(Donald)
4. This show featured the character of “Arnold the Semi-Wonder Dog.” For 10 points each:

[10] Name this drama starring Patti LuPone, best remembered for the Chris Burke played character, Corky Thatcher, the first character with Down syndrome to appear as a regular.

ANSWER: Life Goes On

[10] This actor got his start playing the HIV-positive youngster Jesse on the show. He may be best known for being married to Hilary Swank for ten years.

ANSWER: Chad Lowe

[10] LuPone is an accomplished Broadway actress, who played the title role in this musical on Broadway. This Andrew Lloyd Webber/Tim Rice production tells the story of an Argentinean politician and his wife.

ANSWER: Evita

5. This man left one job after claiming that "They want you to cook the dinner, they ought to let you shop for some of the groceries.” For 10 points each:

[10 Name this former head coach of the Giants, Jets, Patriots, and Cowboys. He recently worked for the Dolphins as the Executive Vice President of Football Operations and is known as the “Big Tuna.”

ANSWER: Duane Charles "Bill" Parcells

[10] One of Parcells' first moves as Giants head coach was to bench this quarterback, the future MVP of Super Bowl XXI, with disastrous results. He now calls games with Jim Nantz on CBS to similarly disastrous results.

ANSWER: Phillip “Phil” Simms

[10] In 1992 Parcells agreed to become the head coach of this team before backing out at the last minute. This team’s first ever head coach was former USC coach John McKay, who took them to the 1979 conference title game.

ANSWER: Tampa Bay Buccaneers (accept either underlined portion)

(George)

6. Answer the following about band manager Herbie Herbert, for 10 points each:

[10] The most famous band Herbert managed was this San Francisco band whose original lead singer was Steve Perry. This group’s biggest hit was probably “Don’t Stop Believin.’”

ANSWER: Journey

[10] Herbert later managed this hard rock group led by Eric Martin. Very popular in Japan, this group’s biggest hit stateside was “To Be with You,” which also topped the charts in many other countries.

ANSWER: Mr. Big

[10] Herbert also did some work with this Swedish duo, whose hits include “It Must Have Been Love” and “Listen to Your Heart,” which successfully appeared on the Pretty Woman soundtrack. The name of this band comes from a Dr. Feelgood song.

ANSWER: Roxette

7. This show’s “smarmy host” was Ralph Garman. For 10 points each:

[10] Name this Spike TV show which for two seasons concocted an elaborate hoax by bringing on contestants who thought they were on a reality show but were unaware everyone but themselves were actors.

ANSWER: The Joe Schmo Show [accept Joe Schmo 2]

[10] David Hornsby played the “Hutch” on Joe Schmo, but is better known for playing defrocked priest “Rickety Cricket” on this comedy about the denizens of Paddy’s Pub in the title city.

ANSWER: It’s Always Sunny in Philadelphia

[10] Hornsby is married to this actress, the daughter of cinematographer Caleb, whose most famous TV character partners with Seeley Booth.

ANSWER: Emily Deschanel

8. This film features a family whose children are named Earl, Billy “Not Earl,” and Moon. For 10 points each:

[10] Name this terrible film in which a beverage company executive and his wife, played by Cheryl Hines, travel to the Rockies in the title vehicle, along the way meeting an annoying couple played by Jeff Daniels and Kristin Chenoweth.

ANSWER: RV [accept Runaway Vacation]

[10] RV represents another stupid comedy for this highly improvisational actor, whose slightly better comedies include Mrs. Doubtfire and Good Morning, Vietnam! and whose slightly worse comedies include Old Dogs.

ANSWER: Robin Williams

[10] An earlier ghastly film for Williams is this 1996 one, in which Williams plays the title character, a 10 year boy with the body of a 40 year old man, who develops a crush on his teacher, played by Jennifer Lopez.

ANSWER: Jack

9. This man’s most notable hit was accompanied by Dave Niehaus’ call “I don’t believe it! It just continues! My oh my!” For 10 points each:

[10] Name this longtime designated hitter, a Puerto Rican whose famed “Double” ended the 1995 ALDS, by scoring Ken Griffey Jr. and eliminating the New York Yankees.

ANSWER: Edgar Martinez [accept Gar, prompt on Papi]

[10] The winners over the Yankees in that ALDS were this baseball team, whose other players that year included Randy Johnson and Jay Buhner.

ANSWER: Seattle Mariners [accept either]

[10] The other player to score on Martinez’ double was this man, then the Mariners’ second baseman. He is currently the White Sox’s bench coach and his brother, Alex, was an infielder for the Red Sox from 2005 to 2008.

ANSWER: Joey Cora

10. The music video for this song features the singer riding a lawnmower to the guitar store, as she claims that she is not going to pay her runaway husband's rent. For 10 points each:

[10] Name this song in which the singer claims that "I'm gonna start a fight" and that she is "still a rock star.” She cuts down a tree as she says “I don’t need you.”

ANSWER: "So What"

[10] This Philadelphia native and singer of "So What" claimed that she was "comin' up" in a song telling us to "Get the Party Started."

ANSWER: P!nk (or Pink or Alecia Moore)

[10] In this song off her album Missundaztood (“MISS-understood”), P!nk ("PEE-nn-k") claims that in the title picture "we look pretty happy" and begs the listener to "make pretend; act like it comes naturally."

ANSWER: "Family Portrait"

(George)
11. Answer the following about weird controllers, for 10 points each:


[10] In this Xbox game and its sequel, the player controls a vertical tank. To control the tank, the player utilizes a large controller with 40 buttons and 3 pedals. The sequel was titled Line of Contact.
ANSWER: Steel Battalion
[10] Side A of this implement had eight buttons, while Side B had twelve.  Initially released in the US as “Family Fun Fitness, it was paired with the game World Class Track Meet. Only 11 games were created for it.

ANSWER: Power Pad [accept Family Trainer]

[10] The WaveBird Wireless Controller was a GameCube controller bundled with either Metroid: Prime or the fourth entry in this Nintendo series, which features characters associated with a certain plumber playing various minigames.

ANSWER: Mario Party

(Donald)

12. This woman went to Northwestern to study engineering, but dropped out to become a model. For 10 points each:

[10] Name this one-time wife of Richard Gere and host of House of Style. One of the most successful models of the 1990’s, she is known for her trademark mole above her upper lip.

ANSWER: Cynthia Ann “Cindy” Crawford

[10] Crawford appeared on the famous front cover of the first issue of this magazine, where she dressed in drag. It was founded by John F. Kennedy Jr. and ceased publication in 2001.

ANSWER: George

[10] A regular contributor to George was this man, a former adviser to Bill Clinton and partner with James Carville. This man also served as one of the hosts of CNN’s Crossfire.

ANSWER: Paul Begala

13. This film begins with a man jumping to his death as a sign of impending evil. For 10 points each:

[10] Name this 2010 film about several people with shady secrets trapped on an elevator. As they begin to die one by one, it appears that a supernatural evil force is to blame.

ANSWER: Devil [accept The Night Chronicles: Devil]

[10] Devil is based on a story by this fellow, whose early success with The Sixth Sense was completely eradicated with such flops as Lady in the Water, The Happening, and the ridiculous adaptation of The Last Airbender.

ANSWER: M. Night Shymalan [accept Manoj Nelliyattu Shymalan]

[10] Shymalan cast this actress in the lead in Lady in the Water. The daughter of a film director, she played Gwen Stacy in Spider-Man 3 and the vengeful vampire Victoria in the Twilight films.

ANSWER: Bryce Dallas Howard

14. Answer the following about actor Jeffrey Nordling, for 10 points each:

[10] Nordling played FBI agent Larry Moss in the seventh season of this FOX program. Moss teamed with Jack Bauer, but ended up being killed by Tony Almeida.

ANSWER: 24

[10] Nordling’s most high profile TV role was as Jake Manning, the ex husband of Lily on this drama. This show starred Sela Ward as Lily, a now single mother who started a relationship with the single father Rick, played by Billy Campbell.

ANSWER: Once and Again

[10] Nordling played Gaetan Dugas, the supposed “patient zero” for AIDS in this Emmy winning docudrama based on Randy Shilts’ book about the early days of the AIDS epidemic.

ANSWER: And the Band Played On… [accept And the Band Played On: Politics, People, and the AIDS Epidemic]

15. This man’s autobiography was entitled The Name Above the Title. For 10 points each:

[10] Name this director, noted for his sentimental comedies, including the Christmas fantasy It’s a Wonderful Life and the patriotic film Mr. Smith Goes to Washington.

ANSWER: Frank Capra

[10] One Capra film starring Gary Cooper is about this character “going to town.” A tuba-playing eccentric from Mandrake Falls who becomes suddenly rich, this character was played in a 2002 remake by Adam Sandler.

ANSWER: Mr. Longfellow Deeds [accept either]

[10] This 1944 Capra film stars Cary Grant as Mortimer Brewster, whose elderly aunts poison old men. Mortimer’s brother is a criminal whose face has been altered to resemble Boris Karloff’s.

ANSWER: Arsenic and Old Lace

16. Answer the following about sporting controversies involving gender, for 10 points each:
[10] This South African was scrutinized for a streak of performances in 2009, which culminated in winning the 800m at the African Junior Championships. In July 2010, she was ultimately cleared to compete as a woman.
ANSWER: Mokgadi Caster Semenya
[10] The first athlete to fail a gender test at the Olympics was Ewa Klobukowska, a sprinter from this nation. Another athlete from this country was the amusingly named Bronislaw Malinowski.

ANSWER: Poland


[10] At the 1936 Olympics, Dora Ratjen took fourth at this event, but was later discovered to be a man after setting a world record for this event at the 1938 European Championships.

ANSWER: Women’s High Jump

(Donald)

17. This author wrote the book Breach of Faith: The Fall of Richard Nixon. For 10 points each:

[10] Name this journalist and political analyst, who won the 1962 Pulitzer Prize for the first in his acclaimed analyses of presidential elections, The Making of the President 1960. This man wrote an article for Life in 1963 which helped establish the “Camelot” myth.

ANSWER: Theodore H. White

[10] During World War II, White worked for this magazine in China. This magazine was founded by Henry Luce and is known for its annual “Person of the Year” feature.

ANSWER: Time

[10] Another writer for Time at the time was this future author of the autobiography Witness. This onetime Soviet spy would later renounce communism and become the star witness against Alger Hiss.

ANSWER: Whittaker Chambers

18. This program has such segments as “Let Me Finish” and “The Strategists.” For 10 points each:

[10] Name this MSNBC program hosted by motormouth Chris Matthews. It was the program which Michelle Bachmann appeared on to call for an expose on whether or not politicians were pro or anti American.

ANSWER: Hardball with Chris Matthews

[10] In 2004, this Senator from Georgia appeared on Hardball and engaged in a heated interview with Matthews, which included this man wishing he lived in an era “where you could challenge a person to a duel.”

ANSWER: Zell Miller

[10] This man occasionally served as a fill-in host for Hardball and also Countdown. A one-time producer and writer for The West Wing, he now hosts the MSNBC program The Last Word.

ANSWER: Lawrence O’Donnell Jr.
19. In this refrain to this song, the singer claims that “when we hear the voices sing, the book of love will open up and let us in.”  For 10 points each:
[10] Name the song in which it is claimed that “you’re half of the flesh and blood that makes me grow.” It was reportedly based on a Kahlil Gibran work of the same name.
ANSWER: Broken Wings”
[10] “Broken Wings” was the most successful song by this repetitively named 1980’s band, who recorded the album Welcome to the real World.

ANSWER: Mr. Mister

[10] Mr. Mister member Richard Page was offered the chance to replace Bobby Kimball as the lead singer of this band, which is best known for the songs “Rosanna” and “Africa.”

ANSWER: Toto

(Donald)

20. One attempt at this form of legislation was advocated by Senator Robert Kelly, and the most recent attempt at this legislation was advocated by Miriam Sharpe. For 10 points each:

[10] Name this often proposed type of law, one of which came to pass after a disaster in Stamford, Connecticut, eventually sparking the Civil War crossover.

ANSWER: Superhuman Registration [accept Mutant Registration, accept anything which gets across the fact that superpowered people are now under government control]

[10] A fair amount of mistrust in government collection of information on superhumans was due to the absence of this eye-patched leader of SHIELD after his covert toppling of the government of Latveria.  

ANSWER: Colonel Nicholas “Nick” Fury [accept any part]

[10] In this famous X-Men storyline, the murder of Robert Kelly kicks off a dystopian future in which Sentinels rule the United States and mutants are almost all dead or in concentration camps.

ANSWER: Days of Future Past

(George)

TB. This man is the only player to win the MVP, Defensive Player of the Year, and Finals MVP in the same season, which came in the first year of his team's back-to-back titles. For 10 points each:

[10] Name this center, a member of "Phi Slamma Jamma,” who got to stay in Houston for most of his pro career after being drafted by the Rockets.

ANSWER: Hakeem Olajuwon

[10] Olajuwon meshed well with this standout forward in forming the original “Twin Towers.” During a 1986 playoff game this man hit a last-second shot to break a 112-112 tie to eliminate the Lakers in the conference finals. His son plays for the Minnesota Golden Gophers.

ANSWER: Ralph Sampson Jr.

[10] Olajuwon’s Houston team lost in the final of the 1983 NCAA tournament when this NC State player hit a last second dunk off a long shot by Dereck Whittenburg to win the game.



ANSWER: Lorenzo Charles

(George)


:)


The database is protected by copyright ©hestories.info 2017
send message

    Main page

:)