Vcu open Trash Round Two Written by Mike Cheyne, George Berry, and Donald Taylor Tossups

:)


Download 72.09 Kb.
Date28.04.2017
Size72.09 Kb.
VCU Open Trash


Round Two

Written by Mike Cheyne, George Berry, and Donald Taylor
Tossups
1. This character was once part of a team whose archenemy is the villain Aviarius. One episode ends with her flirting with billionaire Martin Smarty. In her final appearance, this character’s most frequent partner develops plant powers and fights Warmonga. In one episode, Electronique turns her into a kind substitute teacher who has a romance with Mr. Barkin. She and her superheroic siblings gained their powers when a rainbow comet hit their tree house. This Nicole Sullivan voiced character conquered the world in the A Sitch in Time multipart episode and once worked as a tutor for Senor Senior Junior. She possesses pale skin and can shoot energy bolts from her hands. For 10 points, name this sidekick of Dr. Drakken, a frequent antagonist of Kim Possible.

ANSWER: Shego


2. This man sang the theme song to the television program Queen of Swords. He recorded the song “No Dogs Allowed” to describe a failed trip to the United Kingdom. This man sung the theme to the western Mackenna’s Gold, which he later reprised on David Letterman’s show. This singer of “Old Turkey Buzzard” received a controversial gig on the request of announcer Ernie Harwell. With Rick Jarrard, he had a hit with a version of the Doors’ “Light My Fire.” This man performed a controversial, slow jazz performance of the national anthem at the 1968 World Series. His best known song contains the lyric “I wanna wish you a Merry Christmas from the bottom of my heart.” For 10 points, name this blind Puerto Rican responsible for the song “Feliz Navidad.”

ANSWER: Jose Montserrate Feliciano Garcia

3. In one of this actor’s film roles, he shoots a bald-headed bear in the rear end to save his family, while in another film, he has a dual role as police officer Dennis and female mechanic Eldona. This co-star with Dan Aykroyd in The Great Outdoors and Nothing but Trouble once played a character who drives a Grand Marquis nicknamed the “Beast.” He played Cubs announcer Cliff Murdoch in Rookie of the Year and cameoed as the “Polka King of the Midwest” in Home Alone. His most famous role might be as talkative shower curtain ring salesman Del Griffith. This man played the title brother-in-law brought in to babysit in one film, while in another, he undergoes a comedic trip with Steve Martin. For 10 points, name this portly comedian who starred in Uncle Buck, and Planes, Trains, and Automobiles.

ANSWER: John Candy

4. He is not Elton John, but this man teamed up with Nickelback on “Saturday Night’s Alright (For Fighting) on the Charlie’s Angels: Full Throttle soundtrack. In one film role, he plays a character whose car continually plays the song “You Ain’t Seen Nothin’ Yet.” This singer sampled Metallica’s “Sad But True” for a song where he says “who knew I’d blow up like Oklahoma.” On one of his music videos, Joe C. and Gary Coleman fight while Ron Jeremy plays the piano. This man played a bully in the film Joe Dirt and is the lead singer of Twisted Brown Trucker. His album Cocky saw a spike in sales thanks to “Picture,” his duet with Sheryl Crow. For 10 points, name this Michigan native, the artist behind “Bawitdaba” and “American Bad Ass,” who was once married to Pamela Anderson.
ANSWER:  Kid Rock [accept Robert Ritchie]

(Donald)

5. Aubrey McClendon was fined $250,000 for stating that this event was going to occur, while Mayor Mick Cornett said it was merely preposterous speculation. A Jason Reid directed documentary denouncing this event was released free online and was subtitled Requiem for a Team. The seeds for this action were planted by the Ford Center temporarily hosting the wayward New Orleans Hornets. After one city in this event refused to renovate Key Arena, Howard Schultz made a fateful sale to a group led by Clay Bennett. This event sadly forced Squatch, a sasquatch mascot, into retirement, but did not affect the WNBA’s Storm. It occurred one season after the team involved drafted Kevin Durant. For 10 points, name this action in which a NBA franchise was moved to the largest city in Oklahoma.

ANSWER: The Seattle SuperSonics becoming the Oklahoma City Thunder [accept any combination of Seattle or Sonics, with “moving to” or “becoming” Oklahoma City or Thunder]

(George)

6. Captain Shears attempted to revive this character, who is accompanied by a robotic pig named Herbert. His grandson is named Dash, and he once employed SharpClaw leader General Scales as a pawn. This character was once reborn as the Krazoa god. His servants include his nephew Oikonny and the traitorous Pigma and, and in one appearance, his true form is a giant brain with eyes. Thought responsible for the death of the protagonist’s father James, this character’s servants say things like “Stick to the pond, froggie!” He was exiled by General Pepper to Venom after destroying part of Corneria City. One game features one of his henchmen proclaiming “You’ll never defeat [this character]!” For 10 points, name this ape-like villain in the Starfox games.

ANSWER: Andross [accept Andruf or Andorufu or Andross Bowman]
7. The female lead in this film is jokingly referred to as “Ethel Barrymore” several times because of her acting aspirations. The first scene sees Dora Bailey interviewing a character who says his lifelong motto is “Dignity. Always dignity.” The antagonist notes she makes more than Calvin Coolidge “put together” and is also happy to “bring a little joy into your humdrum lives.” While receiving lessons from Phoebe Dinsmore, two characters recite the phrase “Moses supposes his toeses are roses.” The main characters are making the movie The Dancing Cavalier, which is the first talking picture to feature Don and Lina. This film features Donald O’Connor’s “Make ‘Em Laugh” song. For 10 points, name this movie whose most famous scene sees Gene Kelly performing a soggy dance.

ANSWER: Singin’ in the Rain

8. This character grew up in Costa Rica, where he heard rumors about his mother’s lover. He nearly fires one employee until she promises to visit Tunisia. This man gives an employee kudos on a job “done” and earlier parodied Apocalypse Now in calling her an “errand girl sent by grocery clerks to collect a bill.” He owns cake from Edward VIII’s wedding, is entranced by the film The English Patient, and has an exhaustive archive of Ziggy cartoons. His mother repeats the word “Bosco” before dying, and he buys a story about the “Van Buren Boys” for his autobiography. This character temporarily runs off to Burma, with his successor introducing the “urban sombrero.” For 10 points, name this catalog and retail entrepreneur played by John O’Hurley, who employs Elaine on Seinfeld.

ANSWER: J. Peterman [accept Peterman, accept Jacopo]

9. During football games, this college’s band plays the song “Hang on Sloopy.” This school featured such players as Vic Janowicz and Howard “Hopalong” Cassady, the former of which provided the only scoring in this team’s 1950 “Snow Bowl” loss. Its last national title came after years of mediocrity under coaches Earle Bruce and John Cooper. That title game saw an overtime fourth down pass interference call allowing Craig Krenzel to lead a comeback against Miami. Recent alumni include linebackers A.J. Hawk and James Laurinaitis. A scandal at this school was covered up by its coach after he found out that players received "improper benefits" from a tattoo parlor. For 10 points, name this Big Ten school which recently saw the resignation of the sweater-vested Jim Tressel.

ANSWER: The Ohio State University Buckeyes [accept Ohio State or Buckeyes]

(George)

10. One of this man’s works was adapted into a film starring Peter Sarsgaard and Hayden Christensen as New Republic journalists, the latter of which fakes his articles. This author of the article “Shattered Glass” wrote one book with the chapter “The Watermelon Feed” and others focusing on James “Boobie” Miles. He once got into a Twitter fight with Mark Cuban after declaring that whites were losing interest in a black NBA. During an appearance on Bob Costas’ show, he profanely ranted that sports blogs were dumbing down society. Another of this man’s books documents a Cubs/Cardinals series through the perspective of Tony La Russa. This author of Three Nights in August recorded a season of an Odessa, Texas high school football team. For 10 points, name this author of Friday Night Lights.

ANSWER: Harry Gerard Bissinger III [accept H.G. Bissinger or Buzz Bissinger]

11. The song “Mason’s Children” is implicitly a reference to this event. Jim Carrey’s character in The Cable Guy mentions it before singing during a karaoke party. A movie about this event shows the presence of General Hersheybar and an assault on Marty Balin. Afterwards, Sonny Barger admitted he and his men had been paid with $500 worth of beer and were armed with pool cues. This event saw the fatal stabbing of Meredith Hunter, who appeared to be drawing a revolver. The subject of much of the film Gimme Shelter, violence at this event began after the song “Sympathy for the Devil” started. For 10 points, identify this 1969 rock concert organized by the Rolling Stones at a California speedway, which saw the Hells Angels provide security.

ANSWER: Altamont Speedway Free Concert [or Festival]


12. The official theme composed for this event, “Summon the Heroes,” was the prelude music at the very first PACE NSC. A building constructed for it now features a museum named for Mayor Ivan Allen Jr. A video game about this event sees a blue blob turn into an archer and fencer. That blob, the mascot for this event, had morphing abilities and was originally called “Whatizit.” Despite an injured ankle, Kerri Strug helped the U.S. women’s gymnastics team take first here. Featuring the mascot “Izzy,” this event’s opening ceremony featured a dramatic cameo by Muhammad Ali, while the most infamous incident saw Eric Rudolph mastermind a July 27 park bombing. For 10 points, identify this event held in Atlanta, the 100th anniversary of a certain modern competition started in Greece.

ANSWER: 1996 Summer Olympics (accept The Summer Olympics in Atlanta before mention of Atlanta, prompt on partial answers)

13. The losing party in this election failed to nominate a vice presidential candidate until 1:40 am. During the final days, the losing candidate angrily told a heckler to “kiss my ass,” inspiring KMA buttons. One candidate was hurt by accusations he called French Canadians “Canucks.” Besides featuring a crying Edmund Muskie and the campaign of Shirley Chisholm, this election saw the losing candidate’s running mate pull out after it was revealed that he had once received electroshock therapy. Hunter S. Thompson covered this election in his book Fear and Loathing on the Campaign Trail, while the losing candidate could not even win his home state of South Dakota. For 10 points, identify this presidential election year in which Richard Nixon trounced George McGovern to win reelection.

ANSWER: Election of 1972

14. One character in this movie insists he is not stubborn by explaining his son has tuberculosis and requires a dry climate. An antagonist becomes violent when referred to by the nickname “Charlie Princess.” Luke Wilson has a cameo in this film as a railroad worker who tortures one of the protagonists. Another character stabs Tucker to death with a steak fork and sings “They’re gonna hang me in the morning.” That character in this film later kills Byron and proclaims “Even bad men love their mamas.” At the end of this movie, one character uses his pistol, the “Hand of God,” to kill his former gang after they shoot the one legged Dan Evans. For 10 points, name this film which sees Christian Bale play a rancher attempting to get the Russell Crowe played outlaw Ben Wade to the title train.

ANSWER: 3:10 to Yuma


15. This actress played Harley Random, who has a relationship with a Blair Underwood played coworker at an airport. One of her characters had a father who was on a yacht owned by Jake Hanson when it exploded. This star of LAX played a character who was diagnosed with Hodgkin’s disease by Dr. Michael Mancini. On another show, this actress played a campaign manager who had romantic relationships with Charlie Crawford and Mike Flaherty while working at the mayor of New York’s office. She is best known for playing an ad executive who employed a Courtney Thorne-Smith character and owned the title apartment complex in West Hollywood. For 10 points, name this actress who played Caitlin on Spin City and Amanda Woodward on Melrose Place.

ANSWER: Heather Locklear

16. During one playoff series, this manager saw relief pitcher Jay Howell suspended for using pine tar on his glove, while Rick Sutcliffe destroyed this man’s office after being left off the playoff roster. He wore a tuxedo in 2006’s “Tough Love” commercials exhorting fans to watch the playoffs, and he has refused to admit his deceased son was gay or an AIDS victim. He once made a profane tirade discussing Dave Kingman’s performance. During the 2001 All-Star game, this man took a tumble when hit by part of Vladimir Guerrero’s bat. He succeeded Walter Alston in his most notable post and managed nine Rookies of the Year, including Fernando Valenzuela, Raul Mondesi, and Mike Piazza. For 10 points, name this man who managed the Los Angeles Dodgers from 1976 to 1996.

ANSWER: Tommy Lasorda

17. This character says his antagonist’s “personality flaws give me adequate cause” to banish him to the ends of the earth. He shares his name with a character played by Conrad Veidt in a 1940 Alexander Korda film. In a deleted scene, this character and his sidekick sing the song “Humiliate the Boy.” In an episode of Hercules, Hades gives this character a staff to become mortal again. In his first appearance, this man vows to discover the “diamond in the rough.” This character once employed the thief Gazeem and eventually partners with Abis Mal. Wielding a cobra staff which can hypnotize others, he owns the parrot Iago and is defeated in his first appearance when he wishes to become a genie. For 10 points, name this evil grand vizier from the Aladdin film series.

ANSWER: Jafar


18. One character in this comic strip takes on the secret identity of the Midnight Skulker. A couple in this strip is Maude and Jake, who both live in a society ruled by Queen Ida. A sarcastic character is Curls, while a running joke involves a character communicating with a “pen pal” across the sea. A controversial entry in this strip saw a “stinky” outhouse with a crescent symbol interpreted as a swipe against Islam, while more explicitly Christian messages include an entry where a menorah transforms into a cross. Characters in this strip include Clumsy Carp, the poet and dictionary author Wiley, and unnamed women called “the cute chick” and “the fat broad.” It also features animals such as an anteater and an apteryx. For 10 points, name this Johnny Hart created comic strip set in prehistoric times.

ANSWER: B.C.

19. One song by this band asks you to "Take me home to your religion for the night" and possibly references Alcoholics Anonymous both in its inclusion of a variation of the Serenity Prayer and the repeated mention of the title "Higher Power." A ballad by this group claims they will take "[the title woman] by surprise, and make [her] realize." Another song by this band claims that "I'm just moving along, you'll forget about me after I've been gone." That song features an extended instrumental opening titled "Foreplay." This group created a song in which the singer "woke up this morning and the sun was gone," and feels the title sentiment "when [he] hears that old song they used to play." For 10 points, name this band that recorded the iconic "More Than a Feeling."

ANSWER: Boston

(George)

20. This program saw the guest character of a Japanese inventor played by Pat Morita receive his own show called Mr. T and Tina. One character’s wife always made her disgusting “world-famous tuna casserole.” An ill Groucho Marx was to appear on this show but pulled out, saddening the show’s star, who continually did impressions of him in episodes. The final season of this show introduced the rival Carvelli and the southerner Beau DeLaBarre. One character always had phony notes from his mother, while another used the insult “up your nose with a rubber hose.” This show featured Epstein, Washington, Horshack, and the John Travolta played Vinnie Barbarino. For 10 points, name this sitcom about a teacher who works with delinquents called the Sweathogs.

ANSWER: “Welcome Back, Kotter”


TB. Team and position required. A four time Pro Bowler at this position was originally drafted by the Cardinals under the name “Bobby Moore.” A player at this position posted a record 642 yards in the 1987 playoffs, while another player teamed up with Gus Frerotte to complete the longest play in franchise history in 2008. One player at this position was released in 2010 after insulting a catering spread, but had previously won Offensive Rookie of the Year at this position during his team’s 15-1 campaign in the 1998 season. Another player at this position came over from the Eagles after Buddy Ryan claimed that “all he does is catch touchdowns.” For 10 points, name this position where Cris Carter and Randy Moss caught a lot of touchdown passes together.

ANSWER: Wide Receiver for the Minnesota Vikings [accept answers combining “Receiver” with either of the last two underlined parts]

(George)
VCU Open Trash

Round Two

Written by Mike Cheyne, George Berry, and Donald Taylor

Bonuses
1. Answer the following about coach and announcer Al McGuire, for 10 points each:

[10] McGuire was the coach of this school’s basketball team from 1964 to 1977, winning one title. In recent years, this team has enjoyed its biggest success with coach Tom Crean and star Dwyane Wade.

ANSWER: Marquette Golden Eagles [accept Marquette or Golden Eagles]

[10] A famous clip of McGuire shows him dancing in a hilariously unhip manner with players from this school’s basketball team in 1996. Donovan McNabb was a reserve guard for this Jim Boeheim coached school that year.

ANSWER: Syracuse Orange [either part, accept Orangemen]

[10] McGuire’s call of “Holy mackerel!” came during a buzzer beating win by this school in 1992 under coach Bobby Cremins. This school once played for the title under star player Luke Schenscher and Jarrett Jack.

ANSWER: Georgia Institute of Technology Yellow Jackets [accept Georgia Tech or Yellow Jackets]

2. An urban legend says a high pitched scream during this song was the sound of someone being murdered during the recording. For 10 points each:

[10] Name this 1975 song from the album Honey which compares a relationship to the title structure, occasionally noting “I wanna ride.” It was covered by the Red Hot Chili Peppers for the Beavis and Butt-head Do America soundtrack.

ANSWER: “Love Rollercoaster” [sorry, it isn’t called “Rollercoaster of Love”]

[10] “Love Rollercoaster” was produced by this band, which also produced the singles “Funky Worm” and “Jive Turkey (Part 1).”

ANSWER: Ohio Players

[10] The Ohio Players also produced this song, which is used as the theme to the show Hell’s Kitchen. Besides saying the title word numerous times, the singer notes “the way you walk and talk really sets me off to a full alarm.”

ANSWER: “Fire”

3. Answer the following about the gay panic defense, for 10 points each:

[10] The killers of this University of Wyoming student originally claimed “gay panic” as the motive for murder, although they later recanted to claim it was pure robbery. He is one of the namesakes of a 2009 hate crime prevention act.

ANSWER: Matthew Shepard

[10] Shephard’s story was told in this Moises Kaufman play, which was adapted into a 2002 film. Its title refers to the location where Shepard was slain.

ANSWER: The Laramie Project

[10] Gay panic was also proffered as a defense by Jonathan Schmitz, who killed his friend Scott Amedure after both appeared on an episode of this talk show in which it was revealed Amedure was attracted to Schmitz.

ANSWER: The Jenny Jones Show
4. This woman had a cameo in the Hannah Montana movie battling over a pair of shoes. For 10 points each:

[10] Name this woman, who hosted an eponymous talk show from 2005 to 2010, but may be better known for serving as the longtime host of the reality program America’s Next Top Model.

ANSWER: Tyra Banks

[10] This first winner of America’s Next Top Model defeated someone named Shannon Stewart, whom I assume is not the baseball player. She is married to Christopher Knight as documented on the reality show My Fair Brady.

ANSWER: Adrianne Curry [accept either underlined name]

[10] Tyra once had a cameo as a member of the Velvelettes on this program, which chronicled the lives of the Pryor family in 1960’s Philadelphia. Its gimmick was that it frequently had celebrities play old music stars recreating American Bandstand episodes.

ANSWER: American Dreams

5. Answer the following about hulking actor Pat Roach, for 10 points each:

[10] In two films, Roach played a bald Nazi mechanic and a muscular Thuggee cult overseer who battled this fedora-sporting hero. In both films, Roach dies, getting chopped up by a propeller and mashed in a rock crusher.

ANSWER: Dr. Henry “IndianaJones, Jr. [accept either underlined part]

[10] In this film, Roach played a badass general who wears a skull mask. This George Lucas produced film has a title character who is a dwarf who is assisted by a swordsman played by Val Kilmer.

ANSWER: Willow

[10] Roach’s character in Willow shares his surname with this longtime female movie critic for The New Yorker, who wrote the book 5001 Nights at the Movies.

ANSWER: Pauline Kael [accept General Kael]

6. In 2008, this man criticized “homegrown sexual jihadists.” For 10 points each:

[10] Name this popular 1950’s pop singer. He covered many black recording artists’ songs in the 1950’s and produced the album In a Metal Mood: No More Mr. Nice Guy, which saw him go in a heavy metal direction.

ANSWER: Charles Eugene Patrick “Pat” Boone

[10] Boone covered “Tutti Frutti” and “Long Tall Sally,” both hits originally for this artist, who attempted to utilize lyrics so fast Boone could not copy them. This man also recorded “Good Golly, Miss Molly.”

ANSWER: Little Richard [accept Richard Wayne Penniman]

[10] Pat’s daughter, Debby Boone, recorded this hit in 1977, which spent a whopping ten weeks as the #1 song. Recorded for a film of the same name, this song’s refrain features the lyrics “You give me hope to carry on.”

ANSWER: “You Light Up My Life

7. One man to hold this position was the so-called “Unknown Soldier,” William Eckert. For 10 points each:

[10] Identify this position first held by the imposing Kenesaw Mountain Landis and currently held by the very unimposing Bud Selig, a job involving the direction of a certain professional sport.

ANSWER: Commissioner of Major League Baseball

[10] This man was only commissioner for a brief period in 1989. A former president of Yale University, he was commissioner when Pete Rose was banned from the game. Two of his sons are actors.

ANSWER: Angelo Bartlett “Bart” Giamatti

[10] This amusingly named man was commissioner from 1951 to 1965. An award for this man honors baseball broadcasters, and this man believed the longer season meant that Roger Maris’ 61 home run season should be looked at differently than Babe Ruth’s 60 homer season.

ANSWER: Ford Frick

8. This woman won the Divas Championship on Raw in October 2009, but lost her title less than a minute later to Melina. For 10 points each:

[10] Name this female wrestler, whose first prominent role was working as a “fixer” for John “Bradshaw” Layfield, but became more notable for her later persona, in which she continually sang incompetently before matches.

ANSWER: Jillian Hall [accept either, accept Jillian Fletcher, accept Macaela Mercedes, either part]

[10] Jillian’s gimmick mocked an aspiring singer, the oldest child of this famous wrestler that was the third member of the nWo with Kevin Nash and Scott Hall . This father of that singer, Brooke, had a VH1 program entitled [This Man] Knows Best.

ANSWER: “Hollywood” Hulk Hogan [or Terry Bollea]

[10] Jillian’s former employer, John Layfield, feuded with this wrestler and in one storyline, gave his mother a heart attack. This man used the shifty “Latino Heat” persona and was shockingly found dead from heart failure in his Minneapolis hotel room in 2005.

ANSWER: Eduardo “Eddie” Guerrero

9. Answer the following about rip-offs of The Apprentice, for 10 points each:

[10] This tycoon had the very stupid show The Benefactor, in which contestants were eliminated for losing Jenga games or failing to impress children. This man is best known as the outspoken owner of the Dallas Mavericks.

ANSWER: Mark Cuban

[10] Virgin Worldwide founder Richard Branson starred in this program, which combined business contests with bungee jumping and other daring feats. It was subtitled Branson’s Quest for the Best.

ANSWER: The Rebel Billionaire: Branson’s Quest for the Best

[10] On The Apprentice: Martha Stewart, this woman finished second. She achieved great prominence as one of the original Real Housewives of New York City and as the star of two Bravo series focusing on her marriage to Jason Hoppy. First or last name is acceptable.

ANSWER: Bethenny Frankel

10. Answer the following about people who went to Carleton College, for 10 points each:

[10] This Carleton alum and professor at the Catholic University in Washington D.C. examined inaccuracies in history textbooks and monuments with the bestselling books Lies My Teacher Told Me and Lies Across America.

ANSWER: James Loewen

[10] Carleton alum Clara Jeffery is the co-editor of this liberal news magazine, which is named after a famous female opponent of child labor. Michael Moore edited this magazine for several months.

ANSWER: Mother Jones [accept MoJo]

[10] Musician Peter Tork also attended Carleton. Tork was a founding member of this band, which appeared in a TV show and recorded such hits as “Daydream Believer” and “I’m a Believer.”

ANSWER: The Monkees

11. The protagonist of this game was also a boss in the game Fighter’s History. For 10 points each:

[10] Name this Data East arcade and NES game about a fire-breathing Central Asian strongman. He searches for a hidden treasure using bombs and boomerangs to defeat enemies. I unsuccessfully demanded that Mike Bentley write about this game for VAIN.


ANSWER: Karnov [accept Karunofu]

[10] Something Awful produced a mash-up of Karnov and this game series. This ubiquitous Konami game series involves people jumping around on a platform to match their feet to the cues on the screen.

ANSWER: Dance Dance Revolution [accept DDR or Dancing Stage, accept Dance Dance Karnov]

[10] Karnov is one of the many old video game characters to appear in this 2007 freeware game designed by Michael “Kayin” O’Reilly. The protagonist, the Kid, defeats old video game bosses, but is killed by one hit throughout the many difficult landscapes.

ANSWER: I Wanna Be The Guy: The Movie: The Game [accept IWBTG]

12. This film features a young Jane Lynch as Dr. Kathy Wahlund, a friend of the protagonist. For 10 points each:

[10] Name this 1993 film starring Harrison Ford as Dr. Richard Kimble, hunted for the death of his wife, who was actually slain by a nefarious one armed man.

ANSWER: The Fugitive

[10] The sequel to the film, U.S. Marshals saw this actor playing Mark Sheridan, the new fugitive in the film. This man’s other action roles include the lead in Passenger 57 and the villain in Demolition Man.

ANSWER: Wesley Snipes

[10] This Leslie Nielsen film parodies The Fugitive by having Nielsen play a violinist framed by a one-armed, one-eyed, one-legged villain.

ANSWER: Wrongfully Accused

13. The antagonist on this show was the corpulent Roy Biggins. For 10 points each:

[10] Name this NBC sitcom which starred Tim Daly and Steven Weber as brothers who ran an airline on the island of Nantucket. It was created by the people responsible for Cheers.

ANSWER: Wings

[10] This actor appeared on Wings as cab driver Antonio Scarpacci. He would later achieve far greater prominence as “defective detective” Adrian Monk.

ANSWER: Anthony “Tony” Shalhoub

[10] Comedian Brian Haley appeared on Wings for one season as a mechanic. Haley played Elmer Bruker, a quarterback who was on every Super Bowl winning team but never got to play, in a commercial for this product. A more recent ad campaign for this product saw the “Men of the Square Table” propose “Man Laws.”

ANSWER: Miller Lite Beer [accept Miller]

14. One song on this album says that "what it all comes down to is that everything's gonna be fine, fine, fine.” For 10 points each:

[10] Name this 1995 album which contains such songs as “Hand in My Pocket” and “Head over Feet.” During the composition of this album, the singer suffered panic attacks stemming from being robbed in Los Angeles.

ANSWER: Jagged Little Pill

[10] In this song off Jagged Little Pill, the singer claims that she wants "nothing but the best for you both," but that she is here to remind you of the mess you left and that it’s not fair to deny her the cross to bear you gave to her. This song may be about the singer’s relationship with Dave Coulier.

ANSWER: "You Oughta Know"

[10] Jagged Little Pill is the most notable album by this Canadian singer-songwriter, who is also responsible for the songs “Ironic” and “All I Really Want.”

ANSWER: Alanis Morissette

(George)

15. An urban legend states that Walt Simonson has a list of what appearances of this man were actually of robot duplicates. For 10 points each:

[10] Name this monarch of Latveria, an armor-clad supervillain who shares a deep hatred for his old college acquaintance Reed Richards of the Fantastic Four.

ANSWER: Doctor Doom [accept Victor von Doom, either part]

[10] In the recent “Doomwar” storyline, Doom leads a covert coup in the fictional African country of Wakanda, which is ruled by this amusingly named character. This man recently married the X-Men’s Storm.

ANSWER: Black Panther [accept T’Challa]

[10] This Latverian was adopted as Doom’s heir and brainwashed into thinking he actually was Doom. He later overcame the programming and became an ally of the Fantastic Four.

ANSWER: Kristoff Vernard [accept either part, prompt on von Doom]

16. Answer the following about illustrious quarterbacks of the Redskins, for 10 points each:

[10] This quarterback became the first black quarterback to start a Super Bowl, while leading a Joe Gibbs coached team to victory as the MVP of Super Bowl XXII.

ANSWER: Doug Williams

[10] Perhaps the most spectacular play by this quarterback was made with his head, which he rammed into a concrete wall after a touchdown, resulting in a neck injury during his improbable 1997 Pro Bowl season. As Charlie Batch’s backup, he is currently the last quarterback to appear with the Lions in the playoffs.

ANSWER: Gustave “Gus” Frerotte

[10] In 2010, this quarterback was pulled from a Redskins game because Mike Shanahan preferred to have “Sexy Rexy” Grossman run the two minute drill due to Rex’s supposed ability to feel any kind of sense of urgency. Chris Kluwe traded his number to this man in exchange for, in part, an ice cream cone.

ANSWER: Donovan McNabb

(George)

17. Answer the following about actors attempting to sing on film, for 10 points each:

[10] Many questioned the idea of having the cast of the film Mamma Mia! do their own singing. While Meryl Streep was effective, this former James Bond portrayer was wildly mocked for his attempts at singing.

ANSWER: Pierce Brosnan

[10] This 1969 musical film featured noted non singers Lee Marvin and Clint Eastwood, although it did feature the hit song “They Call the Wind Maria.” It was accidentally rented by Homer Simpson, who thought it was violent.

ANSWER: Paint Your Wagon

[10] Both Burt Reynolds and this actress appeared in the musical At Long Last Love, which was directed by Peter Bogdanovich, at the time this woman’s lover. She also appeared in the original The Heartbreak Kid and played the campaign worker Travis Bickle dates in Taxi Driver.

ANSWER: Cybil Shepherd

18. The singer claims his loved ones are crying because "they're already missing me," and hopes that he can come back inside when the time is right. For 10 points each:

[10] Name this song in which the singer claims that "I don't belong here, I gotta move on, dear" and that he must escape from the title place.

ANSWER: "Afterlife"

[10] "Afterlife" was recorded by this band that stopped recording after the death of drummer "The Rev" Sullivan in 2009. They recorded the singles "Bat Country" and "Almost Easy."

ANSWER: Avenged Sevenfold (or A7X)

[10] Avenged Sevenfold has appeared multiple times as part of the Vans Warped Tour.  In 2004 and 2005, they were joined by this New Jersey band responsible for the song “Welcome to the Black Parade” in addition to an estimated 82% of the contents of angsty teens’ iPods.

ANSWER: My Chemical Romance

(George)

19. Greil Marcus’ book The Shape of Things to Come analyzes this actor’s facial expressions. For 10 points each:

[10] Name this actor, who played the dad in the film Casper, but is probably best known for playing the heroic president of the United States in the film Independence Day.

ANSWER: William James “Bill” Pullman

[10] Pullman plays Dr. Peter Kirk in this movie, which begins with him jumping off a balcony to his death. A remake of a Japanese horror film, it starred Sarah Michelle Gellar and involves a curse born when someone dies in the grip of rage or sorrow.

ANSWER: The Grudge [accept Ju-on: The Grudge or Ju-on One]

[10] Pullman’s film debut came in this dark comedy starring Danny DeVito and Bette Midler. This film’s plot involves amateur kidnappers abducting Midler, much to the pleasure of her unfaithful husband DeVito.

ANSWER: Ruthless People

20. This animated character was first seen paired with the “Teen Angels.” For 10 points each:

[10] Name this prehistoric superhero who improbably enjoyed a 40 episode run in his original gig, and was later grafted onto the Flintstones universe. He is best known for shouting his name as a battle cry.

ANSWER: Captain Caveman [accept Chester, accept Captain Caaaaaaaaaaaaaaavemaaaaaaaaaaan!]

[10] Captain Caveman served on the “Scooby Doobies” team for this show, which saw the Scooby Doobies, Yogi Yahooeys, and Really Rottens compete in various contests.

ANSWER: Laff-A-Lympics [accept Scooby’s All-Star Laff-A-Lympics or Scooby’s All-Stars]

[10] This actor voiced Captain Caveman in the Robot Chicken parody “Ban on the Fun.” You might not know he was the second voice of Joseph on King of the Hill, but I hope you realize he’s playing Jared Franklin on the TNT show Franklin & Bash.

ANSWER: Breckin Meyer

TB. This band was once known as The Lotus Eaters and decided to use a piano as their lead instrument during sessions that produced the album Hopes and Fears. For 10 points each:

[10] Name this English band that claimed that "Everyone's Changing" and “We Might as Well be Strangers." One song by this band claims "I'll meet you on the other side" if the singer doesn't "Bend and Break."

ANSWER: Keane

[10] This Keane single claims that the singer "knew the pathway like the back of [his] hand," and asks "Oh simple thing where have you gone?" The singer also suggests that "And if you have a minute why don't we go" to the title location.

ANSWER: "Somewhere Only We Know"

[10] This first single off Keane's album Under the Iron Sea features a singer claiming he thought he would "always have the right to be living in the kingdom of the good and true," and his frustrations lead him to ask the title question.



ANSWER: "Is It Any Wonder?"

(George)


Share with your friends:
:)


The database is protected by copyright ©hestories.info 2019
send message

    Main page

:)